Plasido Domingo odustao od nastupa u Operi u Londonu

Petak , 2020-03-06 | 22:04:43
Španski operski pevač Plasido Domingo koji je optužen za seksualno zlostavljanje, odustao je od nekoliko nastupa predvidjenih u julu u Kraljevskoj operi u Londonu, prenela je agencija Frans pres.

"Kraljevska opera i Plasido Domingo su se dogovorili da iz repertoara povuku nastupe operskog pevača u delu 'Don Karlo' Djuzepea Verdija, predvidjene u julu", saopštila je danas ta britanska kulturna institucija.

Londonska Opera je dodala da razume odluku Dominga koji je to predložio, navodeći da je on "izvanredni umetnik". Ta institucija je navela da će naknadno saopštiti ime pevača koji će zameniti Dominga.

Slavni Domingo, kojeg je u SAD oko 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, izvinio se 25. februara žrtvama navodeći da mu je "iskreno žao za nanetu patnju".

"Želim da one znaju da mi je iskreno žao za patnju koju sam im naneo. Prihvatam odgovornost za svoja dela", rekao je Domingo (79) koji je do sada čvrsto negirao optužbe.

Američka agencija AP je u avgustu prenela da je devet žena reklo da ih je operski pevač seksualno zlostavljao '80-ih godina.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge.

Takodje, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladjim ženama.

Domingo je u oktobru napustio upravu Opere Los Andjelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u Njujorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe.


 

Napiši komentar: