Završeno uzorkovanje voda na javnim česmama

Cetvrtak , 2019-12-05 | 14:12:19

Odeljenje za zaštitu životne sredine pri lokalnoj samoupravi završilo je uzorkavanje površinskih i podzemnih voda, a rezultati merenja njihove ispravnosti biće poznati u narednih mesec dana, rekao je danas Rastko Arsenijević iz ovog odeljenja.


On je u emisiji “Pet zelenih minuta” Sto plus radija izjavio da su uzorci za analizu uzeti sa 40 javnih česmi u gradu, dok kod preostalih pet uzorkovanje nije bilo moguće.

“Posle dobijanja rezultata pristupiće se dezinfekciji na onim izvorištima na kojima je to moguće, i na taj način obaviti vraćanje neispravnih izvorišta u ispravno stanje. Ovaj posao obavlja se najmanje jednom godišnje i na osnovu toga dobijamo rezultate o fizičko hemijskoj i mikrobiološkoj ispravnosti podzemnih i površinskih voda”, rekao je Arsenijević.

Kako je dodao pored analize ispravnosti voda, obavljaće se i ispitivanje kvaliteta zemljišta i vazduha kao i merenje nivoa buke koji su osnovni parametri utvrđivanja stanja životne sredine.

Uzorkovanje površinskih i podzemnih voda u Novom Pazaru, Odeljenje za zaštitu životne sredine obavilo je sa firmom “Miphem” iz Beograda.

E.Đulović


 

Napiši komentar: