Ambasadori Švajcarske i Japana posetili Novi Pazar

Sreda , 2019-12-04 | 17:53:02

Ambasadori Švajcarske i Japana, Filip Ge i Juniči Marujami, razgovarali su danas u okviru odvojenih poseta sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem o ekonomskoj i političkoj situaciji, kao i o daljim mogućim oblicima saradnje.


Biševac je izrazio zahvalnost na dosadašnjem velikom doprinosu Vlade Švajcarske razvojnom putu Novog Pazara.

“Ambasador je upoznat sa procesom konsolidacije budžeta, vraćanjem dugova i procesima povećanja transparentnosti u radu lokalne samouprave. Poseban akcenat je stavljen na političku stabilnost koja je postignuta i kao takva predstavlja preduslov za razvoj privrede“, saopšteno je medijima iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da su se sagovornici posebno osvrnuli na rad Kancelarije za mlade, koja u saradnji sa Vladom Švajcarske realizuje projekat "Znanjem do posla", koji je jedan od najuspešnijih u zemlji, kao i da je ambasador Ge najavio nove oblike saradnje i pomoći ovom gradu.

Ambasador Marujami je na sastanku rekao da zahvaljujući gostoprimljiviosti Novi Pazar oseća kao prijateljski grad.

Biševac je u razgovoru sa njim posebno naglasio ulogu ovog grada kao mosta saradnje između Bosne i Hercegovine i Srbije, budući da Bošnjaci Novog Pazara Sarajevo doživljavaju kao svoj duhovni centar, a Beograd kao glavni grad svoje zemlje.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: