Festival dokumentarnog filma u Kulturnom centru

Ponedeljak , 2019-12-02 | 13:29:52

Projekcijom dokumentarnog filma “Nek mi je Bog u pomoći”, večeras će u novopazarskom Kulturnom centru početi Međunarodni festival dokumentarnog filma koji će trajati do petka, rekla je urednica dramskog programa ovog centra Elma Šabanović.


Ona je za radio Sto plus izjavila da će publika moći da pogleda pet sjajnih dokumentaraca koji su nosioci prestižnih filmskih nagrada na međunarodnom nivou.

“Žanrovi filmova su raznovrsni i sigurna sam da će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Jedan od filmova posvećen je legendarnom muzičaru Leonardu Koenu, a tu je i dokumetarac koji se bavi problemom migranata”, rekla je Šabanovićeva.

Dokumentarni film posvećen muzičaru Leonardu Koenu biće prikazan u utorak, a u sredu je na repertoaru još jedan film o životu sudije vrhovnog suda SAD-a, Ruth Bader Ginsburg koja je iza ostavila dugotrajno pravno nasleđe i postala neočekivana ikona pop kulture.

Dokumentarac “Dobrodošli u Sodomu” biće prikazan u četvrtak a festival će zatvoriti film o migrantima “Pogranična ograda”.

Sve projekcije počinju od 20 časova, a ulaz će biti slobodan.

E.Đulović


 

Napiši komentar: