Među čitaoce sletela „Na krilima meleka“

Sreda , 2019-11-20 | 19:50:21

Sve ono što je trebalo da ostane zapisano za mene i porodicu, na insistiranje i nagovor nekoliko prijatelja, preraslo je u knjige, pa je tako pred vama i četvrta po redu, rekao je na promociji „Na krilima meleka“ autor romana Avdo Ćeranić.


Posle Sulejminog kruga“, „Ponora“ i „Ruleta“ Ćeranić se „ponovo drznuo da se bavi književnošću- poznatom varalicom- i još jednom nam strasno, kako samo on ume, ispriča sandžačku i bošnjačku priču“, rekao je na promociji knjige profesor Redžep Škrijelj.

Profesor Sait Kačapor je poklonicima pisane reči koji vole sandžačku tematiku rekao da se novi roman „čita za jednu noć, pošto se ne da ispustiti iz ruku“.

Prema njegovoj oceni, „Na krilima meleka“ je tragična ljubavna priča, reklo bi se naslikana arhaičnim govorom, koja iznova otkriva težinu bivstvovanja i kompleksnost osećanja ljudi poniklih na surovom sandžačkom podneblju.

Prema rečima recenzetkinje Mirjane Đapo, roman je „saga o nesrećnoj ljubavi, autora koji se pokazao kao dovoljno vešt narator da čitaoca uvede u ambijent seoske tradicionalne sredine u kojoj kao da je vreme stalo“.

Izdavač ovog, po svemu sudeći, uskoro i petog romana Avda Ćeranića je novopazarska biblioteka Dositej Obradović.


 

Napiši komentar: