Rok zvezda Rod Stjuard obelodanio jednu svoju 'zaraznu' tajnu strast

Utorak , 2019-11-19 | 11:45:48
Britanska rok-zvezda Rod Stjuart, poznat po hrapavom glasu i plavoj kosi, obelodanio je jednu svoju "zaraznu" strast koju je decenijama držao u tajnosti: izradu maketa železnice.
U intervjuu za "Railway Modeller" (Modelar železnice) Stjuart je rekao da poslednje 23 godine "od nule" gradi izmišljeni američki grad i njegov transportni sistem čiji su impresivni snimci objavljeni u decembarskom broju tog specijalizovanog časopisa.
"Kada počnem nešto toliko kreativno, dajem svojih 110 odsto", rekao je Stjuart.
Bivša pevač grupe "Fejsis" (Faces), poznat po pesmama "Maggie May" i "You wear it well", počeo je svoj ambiciozni tajni projekat neposredno pošto je izgradio kuću u Los Angelesu početkom devedesetih.
Neboderi, skladišta, brda i pruge, stanice i tuneli - sve to je napravio na svom tavanu, u sobi koju je rezervisao za maketu pravog gradskog pejsaža, isloženog spektakularno.
"Ne volim da pozadina bude prazna, ona uništava iluziju", rekao je Stjuart, sada 74-godišnjak. Dodao je da je "do sada završio izgradnju više zgrada i ulica nego pruga".
Smatra da je manje entuzijasta za vozove nego za jednu vrstu pejsažne umetnosti. "Ne mogu da napravim razliku između Nijagare i Hadsona", našalio se, pomenuvši američke modele vozova. "Volim pejsaž" i "pazim na svaki detalj".
Strast Roda Stjuarta seže u njegovo detinjstvo, u doba porodičnih odmora na južnoj obali Engleske, u primorskom letovalištu Bognor Ridžis. Seća se da je video "neverovatni model u izlogu" specijalizovane prodavnice.
Tokom svojih turneja kao muzičar rezervisao je u hotelima po jednu dodatnu sobu za svoje makete.
Stjuart nije jedina zvezda koja ima tu strast. Kao zaljubljenici u modele železnice su primećeni i producent Volt Dizni, pevač Nil Jang, Frenk Sinatra i pevač grupe "The Who" Rodžer Daltri.


 

Napiši komentar: