Blic: Erdogan 7. oktobra u Srbiji, ne dolazi u Novi Pazar

Cetvrtak , 2019-09-26 | 10:25:13

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doći će u dvodnevnu posetu Srbiji 7. oktobra, ali neće dolaziti u Novi Pazar, piše današnji “Blic”, pozivajući se na nezvanične izvore.


Erdogan dolazi u pratnji osam ministara, a prvog dana posete trebalo bi da bude održana druga sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske i precizirani novi elementi političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

Taj dnevni list dodaje da će narednog dana biti održan trilateralni sastanak Srbija-BiH-Turska i posle toga i ozvaničenje početka radova auto-puta Beograd-Sarajevo.

Prema saznanjima “Blica”, za sada, nije planirana Erdoganova poseta Novom Pazaru.

Turski predsednik trebalo je još 29. avgusta da dođe u Srbiju, ali je ta poseta otkazana. Tom prilikom bila je i predviđena poseta Novom Pazaru i zvanično otvaranje radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin.

Erdogan je poslednji put bio u Novom Pazaru u oktobru 2017. godine, a tada su dogovoreni projekti izgradnje mosta u centru grada, novog obdaništa i restauracije Isa-begovog hamama. Niti jedan od tih projekata nije završen.


 

  • user thumb
    Mirsad

    Evo kazu da Sultan otvara 6 fabrika vlasima i svome pobratimu Vucicu. Kako li samo komentarisu ovo oni u SDA kahvama sto cekaju snove od Sultana, da vide sta ce kako ce. Oni ne haju Vucica a on i Sultan pobratimi...

Napiši komentar: