Obukom do boljih usluga građanima

Sreda , 2019-09-11 | 13:43:34

Oko 100 zaposlenih u lokalnim samouprava Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške pohađalo je ovog leta različite obuke stručnog usavršavanja koje su organizovali Nacionalna akademija za javnu upravu i Regionalni centar za stručno usavršavanje.


Direktor ovog centra Hajrudin Hajrović rekao je radiju Sto plus da su obuke o opštem upravnom postupku, efikasnijim inspekcijama i veštinama komunikacije organizovane radi pružanja boljih usluga građanima.

“To podrazumeva nova znanja, veštine i umeća, pozitivan stav prema građanima, da bi svaki čovek koji se obrati državnom organu dobio kvalitetenu i pravovremenu informaciju i uslugu. Želja nam je da naša javna uprava bude najbolja, da građani budu zadovoljni i da na taj način damo doprinos opštoj stabilizaciji napretka i društva”, rekao je Hajrović.

On je istakao da je Regionalni centar nedavno dobio akreditaciju od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da može da organizuje sve oblike stručnog usavršavanja za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave.

“Gradska uprava u Novom Pazaru je jedna od retkih u zemlji koja je pripremila Plan i program stručnog usavršavanja shodno potrebama zaposlenih, a koji je urađen na osnovu njihovog ankteriranja. Plan će se uskoro naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanje, a potrebe zaposlenih su različite i kreću se od komunikacijskih veština, preko stranog jezika do usko stručnih znanja”, rekao je Hajrović.

On je pozvao zaposlene da se prijave na sledeću obuku Nacionalne akademije za javnu upravu koja se odnosi na evropske integracije, a koja će biti organizovana u prostorijama Regionalnog centra 17. septembra.

A.Bajrović

foto: rcnp


 

Napiši komentar: