SDP: Mešića tukli Papići, Papić: Ja sam žrtva

Cetvrtak , 2019-08-22 | 10:35:13

Sandžačka demokratska partija (SDP) saopštila je da je načelnika Opštinske uprave Sjenice Eldina Mešića, njihovog člana, “brutalno napao i pretukao javni pravobranilac Amel Papić”, uz pomoć oca i brata.


Oni su od predsednika Opštine Hazba Mujovića zatražili odgovor kako je moguće da se to desi, a od koalicionih partnera, Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, sastanak i sankcionisanje učesnika incidenta.

“Ono što najviše zabrinjava je činjenica da je otac Papića zaposlen u Opštini Sjenica kao zaštitnik građana, a njegov brat kao član obezbeđenja. Dakle, trojica ljudi koji su zaduženi za pravnu zaštitu i bezbednost su sebi dala za pravo da se fizički obračunavaju sa ljudima zaposlenim u opštini”, saopštila je ta stranka.

Kao povod za napad na Mešića u SDP-u navode kritiku na rad službe javnog pravobranioca.

“Sandžačka demokratska partija je otvorena za dijalog i saradnju, ali nećemo pristati da naše ljude napadaju sitni činovnici koji su od svojih funkcija napravili porodično nasledstvo”, navodi se u saopštenju SDP.

Sa druge strane Amel Papić je u izjavi za radio Sto plus demantovao navode Sandžačke demokratske partije naglašavajući da on, njegov otac i brat nisu tukli Mešića, već da je on žrtva.

“Sve se desilo tokom kolegijuma na kojem je razmatran rad opštinskih organa. Dok sam iznosio mišljenje o radu Opštinske uprave Mešić je ustao i udario me šakom u slepoočnicu. Nastala je gužva, tokom koje me je neko povukao i povredio mi rame. Brzo se sve smirilo, a ja nisam udario Mešića, niti su to uradili moj otac i brat, koji nisu bili u prostoriji”, rekao je Papić.

On dodaje da je posle toga pozvao policiju, a potom i otišao u novopazarsku Opštu bolnicu gde su mu, kako je kazao, lekari konstatovali teške telesne povrede u vidu dislokacije ramena.

“Razlog sukoba nije političke ili stranačke prirode, već animozitet koji Mešić ima prema meni i njegovo nasilničko ponašanje koje je ispoljavao i na prethodnom poslu”, istakao je Papić.

Podsećamo da je do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna dvojice visokih funkcionera, prema nepotvrđenim informacijama, došlo u kabinetu predsednika Opštine Hazba Mujovića koji je, sa svojim saradnicima, razdvojio sukobljene.

O sukobu u prostorijama Opštine Sjenica obavešteno je i nadležno tužilaštvo, ali još uvek nije poznato da li će pokrenuti istragu.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Damir

    Amele znaci , Mesic sam pao sam se ubio . Pravi si pravnik nema sta :-)

Napiši komentar: