Dvostruko odbijanje samo za Sto plus

Ponedeljak , 2019-07-29 | 12:28:22

Komisija Ministarstva informisanja za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom ove godine je projekat Sto plus radija odbila po dva različita osnova.


Odmah po prijavi potrebne dokumentacije za sufinansiranje polučasovne emisije, Sto plus radiju je stiglo zvanično rešenje ministra Vladana Vukosavljevića po kojem se projekat na prihvata je "traženo sufinansiranje u visini od 82,5 procenta vrednosti projekta, što nije u skladu sa Zakonom".

 

Prvo rešenje o diskvalifikaciji sa konkursa

 

Međutim, iako je Sto plus time već bio diskvalifikovan, 12. aprila je doneto novo rešenje komisije u kojem se navodi da je projekat radija odbijen jer "opis aktivnosti nije dovoljno razradjen... Rezultati nisu dovoljno merljivi...Budžet predimenzioniran... Nije uskladjen sa projektnim aktivnostima...".

 

Drugo rešenje komisije, po kojem projekat "ne valja"

 

Inače, reč je o projektu i polučasovnoj nedelnoj emisiji "Živeti zajedno" koju je Ministarstvo sufinansiralo pune tri godine-od 2015. do 2017. godine i koja je tada dobijala najviše ocene i navodjena kao "primer dobre prakse".

Komisija Ministarstva informisanja za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom i ove godine je podržalo projekat Regionalne TV sa 600.000 dinara.

I.Slezović


 

Napiši komentar: