Djordjević naložio PIO fondu štampanje rešenja i podnesaka na Brajevom pismu

Petak , 2019-07-19 | 11:40:01
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević naložio je Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) štampanje rešenja i ostalih podnesaka iz nadležnosti Fonda i na Brajevom pismu, saopštilo je danas ministarstvo.

"Cilj Vlade Srbije je izgradnja države po meri svih gradjana, a štampanjem rešenja na Brajevom pismu dodatno unapredjuje položaj slepih i slabovidih osoba i omogućava im lakšu upotrebu neophodne dokumentacije", rekao je ministar i dodao da i drugi državni organi treba da slede primer tog ministarstva.

U saopštenju se podseća da je u cilju uklanjanja prepreka koje onemogućavaju participaciju slepih i slabovidih osoba, kao i prevazilaženja problema sa kojima se suočavaju, ministarstvo za potrebe Saveza slepih Srbije u toku 2017. godine, obezbedilo nabavku dva Brajeva štampača sa pratećom opremom u ukupnom iznosu od 5,2 miliona dinara.

Očekuje se da će se realizacijom inicijative o štampanju rešenja i ostalih podnesaka iz nadležnosti Fonda PIO i na Brajevom pismu, doslednije primenjivati odredbe Zakona o sprečavanju diskriminacija osoba sa invaliditetom, kojima je utvrdjeno da su organi javne vlasti dužni da obezbede ravnopravnost osoba sa invaliditetom u postupcima pred tim organima, kao i uživanje prava bez diskriminacije.


 

Napiši komentar: