Počelo suđenje pekaru, ostaje u pritvoru

Petak , 2019-07-05 | 15:32:51

Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je održano pripremno ročište na suđenju poznatom pekaru iz ovog grada N.G. (59), optuženom da je prošlog leta u više navrata obljubio dvanaestogodišnjeg dečaka.


On se tereti da je počinio krivično delo obljuba nad detetom u produženom trajanju, a prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, zamenik Višeg tužioca Adnan Baćićanin na pripremnom ročištu je izneo argumente i sudu predočio dokaze koji, kako je naveo, dokazuju krivicu optuženog.

Tim advokata optuženog, na čelu sa poznatim advokatom iz Beograda Borivojem Borovićem, negirao je navode Tužilaštva, tražeći da se njihovom klijentu ukine pritvor i omogući da se brani sa slobode.

Baćićanin se protivio tom predlogu, a sud je odlučio da N.G. ostane u pritvoru, zakazavši sledeće ročište za početak avgusta.

Optuženi N.G., čuveni buregdžija i pekar iz Novog Pazara, uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je tokom avgusta i tog meseca u nekoliko navrata obljubio maloletnog dečaka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dečaka, koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvodio do periferije grada i popularnih izletišta gde ga je prisiljavao da ga oralno zadovolji, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem.

Nakon nekoliko nedelja torture dečak je sve ispričao roditeljima koji su obavestili policiju.

Pekar se, kako nezvanično saznajemo, pred policijskim inspektorima i tužiocima branio ćutanjem, da bi pred Višim sudom sve negirao.

Hapšenje i optužnica protiv vlasnika najčuvenije buregdžijske radnje u Novom Pazaru mesecima je tema koja intrigira javnost i izaziva podele na one koji su ubeđeni u njegovu krivicu i one koji veruju da je nevin.

Pekara, koja se nalazi u centralnoj gradskoj ulici, zatvorena je dan nakon njegovog hapšenja i do danas nije počela sa radom.

N. Kočović


 

Napiši komentar: