Oricio: Motor razvoja sa lokala, mi ćemo podržati

Sreda , 2019-04-17 | 12:38:24

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio izjavio je danas u Novom Pazaru da je taj region veoma važan deo Srbije i da poseduje ogroman potencijal za razvoj.


On je nakon otvaranja javne rasprave o nacrtu Zakona o zaštiti prava lica sa mentalnim smetnjama, korisnika usluge smeštaja u ustanovama socijalne zaštite podsetio na projekte koje je OEBS podržao poslednjih meseci u ovom gradu.

“Realizacija tih projekata jedino je bila moguća uz blisku saradnju sa republičkim i lokalnim institucijama i organizacijama civilnog društva. Bitno je reći da su oni motori promena i razvoja ovog kraja, a mi ćemo biti tu da ih podržimo”, kazao je Oricio.

Prilikom posete Novom Pazaru Oricio se sastao i sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem sa kojim je razgovarao o trenutnoj političkoj, ekonomskoj i bezbednosnoj situaciji.

“Sa OEBS-om realizujemo mnoge projekte koji utiču na razvoj našeg grada, zbog čega smo im zahvalni na podršci. Nedavno su završeni projekti o bezbednosti mladih na internetu, vršnjačkom nasilju, urađen je antikorupcijski plan”, rekao je Biševac.

Oricio je tokom boravka u Novom Pazaru prisustvovao završnom delu projekta Prolećna škola prava tokom koje su studenti prava sa Državnog i Internacionalnog univerziteta simulirali i nadmetali se u krivičnim i parničnim postupcima.

N. Kočović


 

Napiši komentar: