Grad kupio objekte TK “Raška”

Petak , 2019-03-15 | 14:08:20

Grad Novi Pazar kupio je danas za 16 miliona dinara fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju, potvrđeno je radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.


Taj deo imovine nekadašnjeg giganta ovdašnje privrede prodavao se po početnoj ceni od 15,2 miliona dinara, a na javnoj licitaciji u Beogradu učestvovala su i dva privrednika iz Novog Pazara.

Ovo je bila druga prodaja te imovine TK “Raška”, a prva je poništena jer su oba zainteresovana kupca odustala nakon licitacije na kojoj je, takođe, pobedila lokalna samouprava.

Grad Novi Pazar je tada ponudio 84 miliona dinara, skoro šest puta više od početne cene, ali nije potpisao kupoprodajni ugovor jer su procenili da je cena nerealno visoka.

Novopazarac Amer Hadžifejzović, kao drugi ponuđač, je potpisao ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio cenu od 78 miliona dinara zbog čega je prodaja poništena.

Objekti koje je Grad Novi Pazar danas kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje su planom detaljne regulacije predviđene za izgradnju objekata javne namene, konkretno, toplane na biomasu.

Plan lokalne samouprave je bio da izgradnja tog objekta počne na proleće ove godine, a da sa početkom grejne sezone toplana bude stavljena u pogon, ali će taj rok najverovatnije biti pomeren.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

N. Kočović


 

Napiši komentar: