SDA Sandžaka prihvata Sporazum sa narodom, organizuje proteste

Utorak , 2019-03-05 | 13:30:49

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da ta partija “u potpunosti prihvata Sporazum sa narodom i principe rada buduće Vlade Srbije sastavljene od nestranačkih stručnjaka”.


On je kazao i da su primili poziv organizatora građanskih protesta u Srbiji “Jedan od pet miliona” i pozvao sve građane Novog Pazara da učestvuju u prvoj protestnoj šetnji pod nazivom “Za sigurnu budućnost” koju će organizovati, u subotu, 9. marta, sa početkom od 18 časova.

Lider SDA Sandžaka kazao je da građani Sandžaka imaju mnogo više razloga za proteste, pogotovo Bošnjaci “koji su bili žrtve otmica, ubistava i drugih nerasvetljenih zločina”.

“Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj nema ravnopravnosti, slobode, vladavine prava. Građani su postali taoci sistema kojim rukovode paralelne strukture vlasti koje mi želimo da pobedimo kako bismo novu državu izgradili na zdravim temeljima”, poručio je Ugljanin.

On je istakao da se SDA Sandžaka od samog osnivanja borila sa “verskim šovinizmom, nacional fašizmom i socijal rasizmom ranije oličenim u režimu Slobodana Miloševića, a sada u naprednjačko-radikalskom režimu Aleksandra Vučića”.

“Činjenice da predsednik Srbije i ostali organi negiraju genocid nad Bošnjacima i da se nad Bošnjacima sprovodi aparthejd pri zapošljavanju u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim i javnim institucijama su dodatni razlozi da građani izađu i izraze nezadovoljstvo”, rekao je Ugljanin.

Na naše pitanje da li će SDA Sandžaka bojkotovati parlamentarne izbore ukoliko budu raspisani ove godine, a njihovi poslanici rad Skupštine Srbije, Ugljanin je rekao da će se oni “pridržavati svih principa iz Sporazuma sa narodom”.

“Raspisivanje izbora ne zavisi od nas, ali je naš interes da ovaj režim što pre ode kako bi naneo što manju štetu građanima. Naši poslanici neće ulaziti u skupštinsku salu, ali će u zgradi Skupštine raditi kako bi ostvarili socijalna, ekonomska, kulturna i druga prava građana”, objasnio je Ugljanin.

Sporazum sa narodom sastoji se od sedam tačaka ili mera za obezbeđivanje poštenih izbora i vraćanja demokratskih načela i vladavine prava nakon pobede nad Vučićevim režimom.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    Ja dolazim ako ce da vodi proteste Kasim Zoranic.

Napiši komentar: