Ugljanin najavio protest

Sreda , 2019-02-27 | 13:14:43

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da će narednih dana pozvati građane da zajedno sa narodnim poslanicima ove partije izađu na ulicu i izraze nezadovoljstvo stanjem u zemlji.


On je na konferenciji za novinare rekao da će na taj način izneti zahtev za rešavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka.

“Nemamo više interes da stvaramo krivu i prividnu sliku o postajanju neke demokratske institucije Skupštine Srbije. Dakle, pozvaćemo građane da izraze svoje nezadovoljstvo i naše poslanike da se ne ponižavaju više u Skupštini Srbije, već da na trgu u Novom Pazaru kažu građanima Sandžaka šta oni rade i žele“, rekao je Ugljanin.

On je pojasnio da će cilj skupa biti da građani iskažu želju za stvaranjem stabilnih mehanizama, koristeći podršku Evropske unije, šire međunarodne zajednice i demokratskih snaga Srbije, koji će garantovati budućim generacijama da više nikada neće doživeti ono što su doživeli njihovi preci u Sandžaku i Bosni.

Na pitanje Sto plus radija da li se oni na ovaj način pridružuju građanima koji protestuju širom Srbije, Ugljanin je rekao da SDA Sandžaka od prvog dana podržava te proteste.

“Mi godinama govorimo da u Srbiji ne postoji vladavina prava, da postoje paralelne strukture vlasti, da su državni sistem i institucije urušene, tako da nam je drago da su to konačno shvatili i ostali građani Srbije koji su birali Vučića, Šešelja i ostale ekstremiste. Na njima je da njih smene, a na nama je da mi u Sandžaku, kao autohton narod, kažemo u kakvom društvu želimo da živimo“, rekao je Ugljanin.

Na pitanje našeg radija da li će poslanici ove stranke i dalje prisustvovati sednicama Skupštine Srbije, on je odgovorio da će o tome odlučiti Glavni odbor stranke.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    HARAKIRI

    He he he .. . prostres crveni tepih predsedniku Vucicu u Tutinu, cekas par dana da narod zaboravi da mu je SDA priredila srdacan docek, i onda pozivas na proteste?!!? Neko je preskocio terapiju

  • user thumb
    Rifko

    Podrzava proteste a sedi u skupstini Srbije sa Seseljom i ostalom "opozicijom." Izlazi li i partner Rasim Ljajic na ulicu ?

Napiši komentar: