Kolašinac: Bez pritiska, očekujem finale

Petak , 2019-02-22 | 12:40:15

Atletski reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac izjavio je danas da je zadovoljan formom pred Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu i da očekuje plasman u finale bacanja kugle.


Sjeničanin je na Srbija open mitingu u Beogradu zauzeo drugo mesto rezultatom 20,34 metara što, prema njegovom mišljenju, nije potvrda dobre forme u kojoj se nalazi.

"Možda je to i bolje jer će želja za većom daljinom otkloniti pritisak koji bih imao da sam na rezultatima od 21 metra. Nadam se da će organizacija u Glazgovu biti na nivou one iz Beograda 2017. godine i u takvim normalnim uslovima očekujem ulazak u finale", rekao je Kolašinac.

Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su u petak, 1. marta, u 11.30, a istog dana je finale u toj disciplini.

"S obzirom da je finale istog dana samo šest sati kasnije, borba za medalju će zavisiti od toga koliko ću uspeti da se odmorim i oporavim od kvalifikacija. Poslednjih sedam dana ću raditi simulaciju takmičenja kako bih se psihički i fizički bolje pripremio", rekao je Kolašinac.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 1. do 3. marta u Glazgovu, uz učešće više od 600 atletičara.

Na spisku selektora Edina Zukovića nalazi se desetoro reprezentativaca među kojima su i članovi Atletskog kluba Novi Pazar Amela Terzić i Elzan Bibić.


 

Napiši komentar: