Škrijelj: Diktaturi u Srbiji ističe rok trajanja

Utorak , 2019-02-19 | 12:13:27

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da je u Srbiji diktatura zvanični oblik vladavine, ali da tom, kako je rekao, nedemokratskom itotalitarnom režimu ističe rok trajanja.


On je na konferenciji za novinare kazao da se vlast na najgrublji i najbrutalniji način obračunava sa neistomišljenicima i da su u takvom režimu sankcionisani svi slobodoumni građani, intelektualci, novinari.

“Priroda i karakter ovog režima suprotni su idealima slobode, demokratije i ravnopravnosti i on opstaje jer ne postoji vladavina prava i jednakost pred zakonom. Proces demokratizacije i izgradnje nove, moderne države započeće smenom aktuelnog režima”, rekao je Škrijelj.

On je poručio da je, kako bi Srbija imala šansu da postane normalna država, neophodno demontirati paralelne strukture vlasti u pravosuđu, policiji i bezbednosnim strukturama na kojima leži odgovornost za zločine nad Bošnjacima koji i dalje nisu rasvetljeni.

Škrijelj je ocenio i da je stanje u Skupštini Srbije katastrofalno i dodao da ne smatra da je bojkot rada parlamenta rešenje, iako se i u SDA Sandžaka pitaju “da li ima svrhe učestvovati u njegovom radu i davati legitimitet diskriminaciji Bošnjaka”.

Komentarišući najavljenu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru i Tutinu, generalni sekretar SDA Sandžaka je istakao da se radi o predizbornoj kampanji.

“Dobro je što dolazi. Verovatno želi da nas pita gde vidimo budućnost Sandžaka, šta planiramo i hoće da nas ubedi da ostanemo u Srbiji, a imajući na umu rezultate referenduma i opredeljenost Bošnjaka za političku i teritorijalnu autonomiju Sandžaka sa pravom priključenja nekoj od suverenih država”, rekao je Škrijelj.

On je izrazio zadovoljstvo građanskim protestima u Srbiji, rekavši da su dosadašnje najave protesta u Novom Pazaru bile neozbiljne.

“Ovaj kraj i ljudi imaju specifične probleme zbog čega i vlast i opozicija moraju ponuditi rešenja za te probleme. Mi nikome ne dajemo blanko podršku”, kazao je Škrijelj.

On je izjavio i da kontakata između SDA Sandžaka i Saveza za Srbiju nije bilo.

N. Kočović


 

Napiši komentar: