Bibić: Medalja kruna mog juniorskog staža

Utorak , 2018-12-11 | 14:42:20

Reprezentativac Srbije u atletici, Novopazarac Elzan Bibić rekao je danas da će bronzana medalja u trci juniora na Evropskom kros prvenstvu u Tilburgu dosta uticati na njegovu dalju karijeru.


"Zadovoljan sam kako sam trčao, krunisao sam juniorski staž na prekrasan način. Ova medalja prilično menja moj sportski život. Ubrzo krećem da se spremam za trke 'pod krovom' jer od 1. do 3. marta sledi Evropsko prvenstvo u dvorani za seniore u Glazgovu, gde očekujem borbu za visok plasman", rekao je Bibić novinarima u Novom Pazaru.

On je najavio da će naredne godine najvise pažnje posvetiti pripremama za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, koje je na programu od 11. do 14. jula u švedskom Jevleu.

Trener Rifat Zilkić naveo je da je Bibić medaljom iz Tilburga krunisao vrhunske ovosezonske rezultate u disciplinama 1.500, 3.000 i 5.000 metara.

"Iako je imao dobre pozicije, medalja će dodatno popraviti njegov status u Atletskom savezu Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, gradu i ostalim institucijama koje prate njegove rezultate. Postavio je nekoliko državnih i balkanskih rekorda za juniore. Šestostruki je prvak Balkana, gde je pobedio u svim juniorskim i seniorskim trkama", podsetio je Zilkić.

Atletski stručnjak čiji su takmičari osvojili 24 evropske i svetske medalje u mlađim kategorijama ocenio je da je Bibić ozbiljan kandidat za mladog sportistu godine u Srbiji i za najboljeg atletičara.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog vrhunskog ostvarenja novopazarskih atletičara.

"Velike zasluge sigurno pripadaju njegovom treneru Zilkiću i selektoru reprezentacije Edinu Zukoviću. Još veće zadovoljstvo je što vrhunski rezultati više ne predstavljeju iznenađenje za sportsku javnost, atletičari su nas navikli na ovakve uspehe. Nastojaćemo da i u budućnosti podržavamo atletsku priču u Novom Pazaru", kazao je Mehmedović.


 

  • user thumb
    Mirza

    Cestitke jedinom zdravom i pravom sportskom klubu u Novom Pazaru koji nije igracka Rasima Ljajica, da dovodjenjem svojih finansijera ih privremeno podigne pa kad zavrse poslove da sledi ispadanje u nize rangove kao sa FK Novi Pazar gde je rasterao navijace sto nije Slobodan Milosevic uspeo.

Napiši komentar: