Bibić: Ingebrigtsen i Hejvord me inspirišu

Petak , 2018-12-07 | 11:47:02

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da ga konkurenti poput Norvežanina Jakoba Ingebrigtsena i Džejka Hejvorda iz Velike Britanije inspirišu i da očekuje visok plasman na Evropskom kros prvenstvu u Tilburgu.


"Obojica su evropski prvaci, što me dodatno motiviše da ostvarim visok plasman. Takodje, u mojoj poslednjoj juniorskoj trci želim da dam sve od sebe i da se od uzrasta do 20 godina oprostim na najlepši način", rekao je Bibić.

On će u nedelju, 9. decembra od 11.05 nastupiti u holandskom Tilburgu na deonici od 6.300 metara.

"Pripreme su protekle kako smo planirali trener Rifat Zilkić i ja. Staza u Tilburgu je mekana i teška, a evropski kros je specifičan jer uvek neko može da iznenadi. Mislim da sledi spora trka i da će odlučiti finiš, odnosno poslednji kilometer", naveo je Bibić.

Trener Zilkić je otkrio da je Bibić uspeo da zadrži formu, kao i da je psihički i fizički potpuno spreman.

"Treći put je na evropskom krosu. Na prvom je sticao iskustvo, na drugi je otišao povredjen, a sada imamo velike ambicije. Odlično smo se spremili, a na krosevima, uličnim trkama i tokom završnih priprema u Ulcinju zadržali smo formu iz septembra", ocenio je Zilkić.

Za trku juniora prijavljena su 103 atletičara iz 29 država, a Bibić će biti jedini predstavnik Srbije.

"Evropska atletika je na zvaničnom sajtu objavila da je Bibić favorit, uz Ingebrigtsena i Hejvorda. Juniorski krosevi su uvek interesantni i dramatični do samog kraja. Mislim da će tako biti i sada, te da će se Bibić u završnici boriti za visok plasman", zaključio je Zilkić.

Evropsko kros prvenstvo u Tilburgu je 25. po redu, a svečano otvaranja zakazano je za nedelju od 10.30.


 

Napiši komentar: