Direktorka TV Forum dobitnica OEBS- ove nagrade Ličnost godine

Utorak , 2018-12-04 | 22:49:50

Misija OEBS u Srbiji proglasila je večeras dobitnike nagrade  "Ličnost godine" za 2018. godinu kao priznanje za doprinos promociji vrednosti za koje se zalaže ova oranizacija.


Nagrade su uručene upravniku Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandru Alimpiću, direktorki televizije Forum iz Prijepolja Milevi Malešić, zamenici direktora zavoda za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja Dejani Milijić Subić, kao i predsedniku Vrhovnog kasacionog suda Dragomiru Milojeviću.

Šef misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio je, na svečanosti u Etnografskom muzeju u Beogradu istakao da je se ta organizacija ove godine, u pomaganju reformama, naročito posvetila pitanju izmene Ustav, "čiji je cilj da se još bolje definiše podela vlasti i nezavisnosti sudstva".

Misija OEBS se, kaže, posvetila i izradi nove medijske strategije koja "sredstava za povećanje nivoa slobode, etike i profesionalizma u medijskoj sferi".   

U obrazloženju za priznanja, navedeno je da Milojević nagradjen za posvećenost nezavisnosti, odgovornosti i efikasnosti sudstva.

Dodaje se da je u "procesu ustavnih reformi odigrao presudnu ulogu kako bi pitanje nezavisnosti sudstva ostalo u centru pažnju".

Za Milojevića je obrazloženo i da je dosledno ukazivao na značaj inkluzivnih debata izmedju svih relevantnih aktera o nacrtu Ustavnih izmena u delu koji se odnosi na pravosudje.

Alimpić je, kako je obrazloženo, nagradjen za pokretanje veoma inovativnih aktivnosti čiji je cilj poboljšanje i rehabilitacija osudjivanih lica.

Kako je obrazloženo, Malešić je nagradjena za podsticanje mladih novinara da kvalitetno i profesionalno izveštavaju, kao i za doprinos radu Asocijacije lokalnih medija Lokal pres.

Milijić Subić je nagradjena za izuzetno angažovanje pri izradi novog nastavnog programa za predmet srpski kao nematernji jezik, što dobrinosi boljoj integraciji nacionalnih manjina u društvo.


 

Napiši komentar: