Bijonse predvodi zvezde na koncertu u čast Nelsona Mandele

Nedelja , 2018-12-02 | 21:36:00
Američka pevačica Bijonse, Džej-Zi, Ed Širan i Ašer su medju zvezdama koji će nastupati na današnjem koncertu u Johanesburgu u čast Nelsona Mandela.

Koncert je kulminacija niza dogadjaja povodom stote godišnjice rodjenja Nelsona Mandele 1918. godine, istorijske ličnosti u borbi protiv apartheijda.

Komemorativne skupove organizuje južnoafrička fondacija Motsepe koja nastoji da smanji siromaštvo kroz obrazovanje i otvaranje radnih mesta, zajedno s grupom "Global sitizens "(Global Citizen) koja podržava održive razvojne ciljeve Ujedinjenih nacija.

Koncert će biti na stadionu u Johanesburgu.

Hiljade obožavalaca Bjonse i drugih zvezda od kojih je većina dobila besplatne karte u zamenu za humanitarno angažovanje, stižu na stadion satima pre nego što će se čuti prvi zvuci muzike.

Američka televizijska zvezda i poslovna žena Opra Vinfri istakla je Mandelinu "dobronamernost i integritet" i opisala ga kao svog "omiljenog mentora". 

Taj legendarni borac protiv represije i politike aparthejda, u zatvoru je proveo 27 godina. Nobelovu nagradu za mir dobio je 1993. godine. Bio je prvi crni predsednik Južne Afrike. Njegova smrt 2013. godine pokrenula je talas izraza poštovanja širom sveta prema njegovoj borvi i delu.
 

Napiši komentar: