Imamović: Da li je Zukorlić uplatio Šešelju 50.000 evra

Cetvrtak , 2018-11-29 | 12:16:55

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović zatražio je danas od Agencije za borbu protiv korupcije i tužilaštva da ispitaju tvrdnje da je Muamer Zukorlić od novca koji je doniran za njegovu fondaciju platio 50.000 evra lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju da napada njegove političke protivnike.


Imamović je u Skupštini Srbije koristeći pravo da traži obaveštenja kazao da je veoma indikativno to da su Vojislav Šešelj, SRS i "druge stranke Vučićevog režima čitavo svoje političko delovanje usmerili isključivo na plasiranje lažnih tvrdnji na račun Sulejmana Ugljanina, Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i drugih političkih i javnih ličnosti".

On je ocenio da je u pitanju pokušaj da se u BNV "instalira" njihov kandidat Muamer Zukorlić.

Imamović je kazao i da "napad vodi" Vojislav Šešelj koji je osudjeni ratni zločinac, te od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražio da mu se u najkraćem roku oduzme mandat i da će u protivnom pokrenuti postupak pred odgovarajućim sudovima, a da ako to ne uspe, pravdu potražiti pred medjunarodnim sudom.

"Ono što se ovde radi je pokušaj naprednjačko-radikalske koalicije da jednim udarcem ubije i Sulejmana Ugljanina i BNV, ali i Rasima Ljajića i druge političke javne ličnosti i nevladine organizacije u Sandžaku i instaliraju svog kandidata i svog ljubimca Muamera Zukorlića", rekao je Imamović.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će od nje odgovor dobiti u skladu sa Poslovnikom i zamolila ga da Poslovnik o radu parlamenta dobro pročita i razmisli ko ima kakva ovlaščenja.

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj zatim je govorio o naznakama separatizma u Srbiji napominjući da je novoizabrani predsednik BNV Esad Džudžo na društvenim mrežama objavio mapu država bivše Jugoslavije, na kojoj je odvojio osim Kosova i Vojvodinu i Sandžak od Srbije.

"Ja bih da upozorim ministarku pravde Nelu Kuburović da li zna šta je krivično delo napada na ustavni poredak. To je veleizdaja. Da li je moguće da Esad Džudžo može ovo da objavi, a što je najgore od svega, zvanična vlast u Srbiji je u koaliciji sa ovim čovekom i izabrala preko svojih koalicionih partnera tog čoveka da bude predsednik BNV", kazao je Aleksandar Šešelj.

On je rekao i da ko god podržava Esada Džužda i politiku koji propagira su "najgori šljam i ološ", a takvi su, kako je naveo, "i Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić".


 

  • user thumb
    Mirsad

    Hahahaha ala je hadzija pustio jezik...jeste uplatio je..pa je Seselj od toga poslao Tuljku za plastenike koje je vama u SDA podijelio kako danas napisa radio Sto plus.

Napiši komentar: