Gojković: Sa Ljajićem sam razmenila sms poruke izvinjenja

Petak , 2018-11-16 | 13:33:12

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da rado prima kritike, ali i da drugi moraju da spremni za to, jer politika nije bajka.


"Neki su, medjutim, vrlo osetljivi na kritiku ili uvredu, a kad vredjaju njihovog koalicionog partnera, iza čijeg imena su izašli na izbore, podrazumeva se da sede i da gledaju", rekla je Gojkovićeva za današnju "Politiku", povodom zamerki koje joj je uputio potpredsednik Vlade, ministar i lider Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić.

Gojković je kazala da nije ništa pogrešno, ni drugačije uradila kada je dozvolila postavljanje poslaničkog pitanja o Ljajiću, kao i da je ispravno reagovala na "ultimatum" koji joj je postavio poslanik SDPS-a Muamer Bačevac, rekavši da u roku od nekoliko dana mora da oduzme mandat šefu poslanika Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

"Rekla sam da ultimatum ne prihvatam i da, ako on meni postavlja ultimatum, onda i ja njemu postavljam ultimatum, i da nije bilo takve žestine od strane ove političke opcije kada je Sulejman Ugljanin govorio morbidne, strašne stvari o državi Srbiji. Ne znam kako sam se ja našla usred bitke za Novi Pazar u izborima za nacionalne savete", kazala je Maja Gojković.

Navodeći da "to nije bila pretnja i ultimatum predsedniku parlamenta, nego državi Srbiji", i da je ona tu bila "kolateralna šteta", Maja Gojković je kazala da veruje da je Bačevac bio iskren kada joj je, lupajući prstom o klupu, dao rok od nekoliko dana, inače će oni upotrebiti sve svoje veze spolja i unutra.

Rekla je da je uverena da je, kada su krenuli obračuni poslanika SDPS i SRS, uradila dobro za državu i parlament davanjem petominutne pauze radi smirivanja situacije, dodavši da nikada nije ni reagovala ni prekinula Srdjana Noga iz Dveri koji godinama "kroz pitanja brutalno napada i vreda Aleksandra Vučića, njegovog brata i porodicu".

"Nije reagovala ni poslanička grupa SDPS-a na uvrede Vučiću. Ako sam isto postupala, ne razumem kako sam dosad bila dobar predsednik, a sad nisam. Ne tvrdim da ja to radim dobro, a ukoliko Rasim Ljajić smatra da to može da radi bolje, tolerantnije, ili bi bolje prekidao jedne, a davao reč drugim poslanicima, moja ponuda njemu od pre nekoliko godina da bude predsednik Narodne skupštine - stoji. Ja naravno ne pretendujem da budem na njegovom mestu", kazala je ona.

Maja Gojković je kazala da se Bačevac nije izvinio, a da je sa Ljajićem razmenila SMS-poruke izvinjenja.

Šešelj je nedavno na sednici Skupštine Srbije rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić "vodja jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije", što je izazvalo burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijal-demokratske partije Srbije, koji su napustili skupštinsku salu.


 

Napiši komentar: