Škrijelj o Sjeverinu i izborima za BNV

Ponedeljak , 2018-10-22 | 13:48:10

Kandidat za većnika sa izborne liste „Samoopredjeljenje“ Ahmedin Škrijelj rekao je danas da Srbija nije preduzela ništa da se zločin u Sjeverinu, ali i drugi zločini počinjeni nad Bošnjacima, rasvetle a počinioci adekvatno kazne.


On je na konferenciji za novinare rekao da su “odgovorni za ovaj zločin i državnu politiku terora nad Bošnjacima i danas prisutini u državnim organima i službama bezbednosti i pravosudja ili su od njih zaštićeni”.

„Ako sve te činjenice uzmemo u obzir, onda je lako zaključiti da je Srbija danas sigurna kuća za ratne i druge zločince. Glavni cilj srpskih državnih organa i službi, kao i pisanih i elektroniskih medija pod kontrolom aktuelnog režima jeste da Bošnjacima uzme Bošnjačko nacionalno vijeće i da Bošnjake stavi pod svoju kontrolu. Svi javni i tajni resursi stavljeni su u službu ostvarivanja tog cilja“, rekao je Škrijelj.

On tvrdi da u nameri “Vučićevog režima da Bošnjacima nametne svog kandidata, Muamera Zukorlića, aktivno učestvuju svi režimski štampani i elektronski mediji”.

Prema njegovoj oceni, osim stavljana BNV pod kontrolu, Zukorlićeva uloga je i u tome da vlast amnestira od odgovornosti za zločine počinjene u Sandžaku.

Izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: