Prvi posao ćerke gradskog većnika direktorski

Cetvrtak , 2018-10-18 | 12:57:53

Skupština Novog Pazara imenovala je Tanju Ratković, ćerku člana Gradskog veća Tihomira Ratkovića, za vršioca dužnosti direktorke Turističke organizacije ovog grada, što će joj biti prvi posao jer nema ni dana radnog iskustva, saznaje radio Sto plus.


U biografiji nove direktorke navedeno je da je diplomirala na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i da od radnog iskustva ima “stručnu praksu u knjigovodstvenoj agenciji”.

Kao pravni osnov za njeno imenovanje navedene su opšte odredbe zakona o javnim službama i lokalnoj samoupravi po kojima osnivač javne ustanove imenuje direktore, ali se u njima ne navode uslovi koji direktori moraju ispunjavati.

Međutim, prema Zakonu o turizmu (član 39) direktor turističke organizacije lokalne samouprave mora imati stečeno četvorogodišnje visoko obrazovanje, četiri godine radnog iskustva, od čega najmanje dve godine na rukovodećim poslovima.

Statutom TO Novog Pazara (član 19) propisano je da direktor te javne ustanove mora imati najmanje tri godine radnog iskustva.

Biografija nove direktorke Turističke organizacije Novog Pazara

Podsećamo da je Tihomir Ratković, visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, nedavno zaposlio sina u svojoj STR “Tanja” za šta je dobio subvenciju 1.500 evra, a u okviru projekta “Novi Pazar – novi poslovi” Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i lokalne samouprave.

Te subvencije bile su namenjene teže zapošljivim osobama poput Roma, povratnika po readmisiji i mladih do 30 godina.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, u poslednjih par godina nekoliko njegovih rođaka i prijatelja je uhlebljenje pronašlo u lokalnoj samoupravi i javnim gradskim i državnim ustanovama.

Njegov bratanac M.R. dobio je posao u Odeljenju za finansije lokalne samouprave Novog Pazara, brat S.R. i snaha B.R. zaposleni su kao pomoćni radnici u OŠ “Meša Selimović”, a u toj obrazovnoj ustanovi radi još nekoliko Ratkovićevih daljih rođaka, komšija i prijatelja.

N. Kočović


 

 • user thumb
  XXX

  Sta bre pricate ljubomorne duse..Gledajte svoja posla i komentarisite svoje zivote..

 • user thumb
  Glas razuma

  E moj voljeni pazaru šta si dočekao... I svi ćute... Stop više stranačkom zapošljavanju... Dete mu plače kući pa ko veli da ga zaposli... Sramota

 • user thumb
  Beli

  Ne napadam nikog iznosim svoje mišljene

 • user thumb
  Ihaha

  Vala vam ni ona prva hić nije valjala za direktorku to np imate li nekog havjeznog da turite na to mesto

 • user thumb
  Beli

  @pazarac Sta napadas Tihomirku,kad je skupstinska vecina to izglasala...Koalicija do kijametskog dana...

 • user thumb
  Pazarac

  Haj tihomirka šta čini seljak kad obuje cipele e ovakvi nas uništiše vidi i babu zaposli najgori sastav srpskih predstavnika da ti ne zapre koliko ste alavi ti i jolović i vama najbliži otimate tudja radna mesta bruka i sramota

 • user thumb
  Adem

  "Ovo je grad u kojem svi mladi imaju iste sanse !" Slogan iza jedne od kampanja SDP-a kojoi je izgovarao jedan od jastrebova. Pa ironicniji ne bi niko smislio. I oni sa diplomama sto rade po gradjevinama u Nemackoj su imali istu sansu kao ova gospodjica.

 • user thumb
  Pazarce

  Jok nego ce ovi sto makose naziv stranke u kojoj se pominje sandzak pa sad spp

 • user thumb
  Mirza

  Nije ovo koalicija SDP-SDA uradila, ovo je Vucic preko placenika da unese nemir u Sandzaku....

 • user thumb
  Mirsad

  Toooo SDP-SDA koalicija. E oni ce da naprave Sandzak drzavu.

Napiši komentar: