Zukorlić: Poboljšati zakon i kvalitet nastavnog kadra

Subota , 2018-10-13 | 08:59:41

Nosilac liste “Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo” Muamer Zukorlić ocenio je danas da se u obrazovanju na bosanskom jeziku moraju otkloniti loša sistemska rešenja i poboljšati kvalitet nastavnog kadra.


On je u intervjuu za Sto plus radio ocenio da se, ionako nedovršena zakonska regulativa, dodatno komplikuje kroz podzakonske akte, ali i nedostatak komunikacije medju ovdašnjim (sandžačkim) političkim faktorima.

“Za rešenje je neophodan politički dogovor o makar minimumu stvari na kojima bi trebalo zajednički raditi”, rekao je Zukorlić.

Govoreći o modelu obrazovanja na bosanskom, Zukorlić je ocenio da je i samo postojanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća iskorak u tom pravcu i da se ne sme odustati od utvrdjenog prava na obrazovanje na maternjem jeziku.

„Mislim da rešenja treba da tražimo u već dokazanim modelima, kao što je sistem u Vojvodini. Mi u Sandžaku treba da pronadjemo rešenje za opštine u kojima su Bošnjaci u manjini“, pojasnio je.

On je ocenio da su aktuelni problemi u najvećem broju nastajali “zahvaljući nestručnim kadrovima koji su pisali udžbenike, političkih razloga i ličnih interesa” koji su do sada bili uključeni u taj proces.


 

  • user thumb
    Pazarka

    Idi miri rodbinu po orlju.Seljacino@!!Nesredjena ti porodica,nesredjena ti rodbina...nesredjena ti akreditacija na fakultetu...i ti ces nekome nesto da zavrsis?!!!Ne mozes da zavrsis ono sto je tvoje a ne narodu.Kako te nije sramota?

Napiši komentar: