DUNP: Mesta za 230 master studenata

Petak , 2018-10-12 | 13:48:35

Na master akademskim studijama Državnog univerziteta u Novom Pazaru ima mesta za 230 studenata, od kojih će se polovina školovati o trošku budžeta, saopštila je danas ta visokoškolska ustanova.


Master studije traju godinu dana, a organizovaće se na 16 studijskih programa, među kojima su i tri nova - Arhitektura, Hemija i Izgradnja kapaciteta za razvoj javnog sektora.

Rektor te visokoobrazovne ustanove Miladin Kostić kazao je da je Izgradnja kapaciteta za razvoj javnog sektora, kao rezultat međunarodnog projekta “Erazmus plus - FINAC”, posebno aktuelan i zanimljiv.

“Taj studijski program namenjen je prvenstveno zaposlenima u javnom sektoru i njihovo školovanje će u skladu sa ugovorom sa poslodavcem biti finansirano na teret projekta koji finansira Evropska komisija”, istakao je Kostić.

Za upis mastera neophodno je da studenti imaju završene adekvatne četvorogodišnje osnovne studije na akreditovanom fakultetu.

Prijavljivanje traje do 22. oktobra, a dan kasnije biće objavljena lista kandidata čija je dokumentacija u skladu sa uslovima konkursa.

Polaganje prijemnog ispita biće 24. oktobra, dok je objavljivanje konačne rang liste predviđeno za 30. oktobar.

Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 90.000 dinara i plaća se u dve rate.


 

Napiši komentar: