Prtinac: Oktobarske promene nisu imale završnicu

Petak , 2018-10-05 | 14:12:43

Nekadašnji aktivista DOS-a, akademski slikar iz Novog Pazara Rešad Prtinac ocenio je danas da je problem petooktobarskih promena što nisu imale svoju završnicu.


On je radiju Sto plus rekao da 6. oktobar nije ispunio njegova očekivanja, jer su i dan danas “ostali da vise repovi” bivšeg režima Slobodana Miloševića, protiv kojeg su se borili.

“Dakle, posle toga nije usledilo ono što je trebalo da se desi, pa danas imamo činjenicu da su svi ljudi koji su vladali pre 5. oktobra i dalje deo vlasti. Posledica toga je i ubistvo premijera Zorana Đinđića, što je unazadilo 5. oktobar i dovelo do fijaska u razvoju demokratije“, rekao je Prtinac.

On je istakao da su učesnici petooktobarskih promena išli srcem, bez ličnog interesa, jer su pre svega mislili na budućnost svoje dece.

“Taj 5. oktobar je mnoge od nas ostavio u zemlji, jer je većina tada imala planove za odlazak iz Srbije. Međutim, mi smo tada imali projekciju da će Srbija ući u Evropsku uniju 2012. godine, a sada to ne očekujemo pre 2025. godine, pa se sa pravom pitam šta nam se to desilo“, rekao je Prtinac.

Od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića danas se navršava 18 godina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u to vreme bio je ministar informisanja, potpredsednica tadašnje savezne vlade Maja Gojković sada je predsednica Skupštine Srbije, bivši istaknuti član JUL-a Aleksandar Vulin ministar je odbrane, dok je portparol SPS Ivica Dačić ministar spoljnih poslova.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: