OCD: Ponovo bez podrške iz lokalne samouprave

Cetvrtak , 2018-10-04 | 12:00:36

Organizacija civilnog društva (OCD) ISA (Information System Agency) ocenila je danas da je komisija koja je po konkursu lokalne samouprave utvrđivala koje projekte će podržati ove godine potpuno zanemarila IT zajednicu u Novom Pazaru.


Izvršni direktor Azrudin Pećanin je u saopštenju za javnost naglasio da je ISA, iako jedina organizacija iz IT oblasti u gradu, po treći put odbijena na konkursu.

"Kao organizacija koja je ozbiljna i posvećena svojoj misiji, pitamo se da li ovaj grad uopšte želi da pomogne digitalnoj pismenosti u 21. veku? Opet, odbijamo i ne želimo da verujemo da su razlozi političke ili lične prirode, jer smatramo da komisija koja donosi odluku treba da se isključivo vodi interesima članova zajednice i da radi u skladu sa time " navodi se u saopštenju.

Organizacija koja tvrdi da je tokom prethodne tri godine kroz dobro i kvalitetno organizovane kurseve i treninge obučila preko 2.000 mladih ljudi, smatra da su "upitni kriterijumi" na osnovu kojih se odlučuje.

"Javnosti i građanima bi trebalo (komisija) objasniti koji su to kriterijumi eliminisali ovu organizaciju i uskratili joj podršku", navodi se u saopštenju ISA.

Gradska uprava Novog Pazara konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa koje će realizovati udruženja građana u 2018. godini raspisala je u maju.

 


 

Napiši komentar: