Presuda Lojanici u oktobru

Cetvrtak , 2018-09-13 | 15:04:42

Specijalni sud u Beogradu izreći će 11. oktobra presudu zameniku Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanku Lojanici povodom optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.


Lojanici se po drugi put sudi pred Specijalnim sudom, zbog optužbi da je 2015. godine zlupotrebio službeni položaj prisvajajući novac namenjen u humanitarne svrhe.

Prvostepenom presudom Lojanica je bio osudjen na 10 meseci zatvora i izrečena mu je mera zabrane obavljanja tužilačke ili sudijske funkcije u naredne dve godine.

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Prvostepenom presudom Lojanica je osudjen jer je osobi protiv koje je podneta krivična prijava predložio da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe, odnosno da iskoristi institut oportuniteta i izbegne odlazak na sud.

Načinio je službenu belešku u kojoj je naveo samo 50.000 dinara koliko je trebalo da bude uplaćeno na račun Vlade Srbije zbog poplava, a ostatak novca nezakonito je pribavio za KUD "Štavalj".

Po optužnici, Lojanica je sa ovim društvom potpisao Ugovor o zajmu u svojstvu zajmoprimca, čime je i sebi pribavio novčanu korist od 50.000 dinara.


 

Napiši komentar: