Grecki: NHL bi trebalo da dozvoli igračima da učestvuju na ZOI

Cetvrtak , 2018-09-13 | 12:20:30
Jedan od najboljih hokejaša svih vremena Vejn Grecki rekao je danas da bi američka NHL liga ponovo trebalo da dozvoli svojim igračima da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama.

Najbolji strelac u istoriji NHL lige rekao je da se nada da će igrači i liga u predstojećim pregovorima "nekako naći način" za dogovor.

NHL liga nije ove godine dozvolila svojim igračima da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pošto nije želela da prekine takmičarsku sezonu. Nije poznato da li će ta odluka ostati na snazi i za predstojeće ZOI u Pekingu 2022. godine.

"Ima nešto jedinstveno i posebno kada igrate za svoju zemlju. Nema veće stvari od nastupa za svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Bilo bi divno za naš sport i za ljude u Kini da vide najbolje hokejaše na ledu na velikoj sceni", rekao je Grecki za AP.

On je dodao da će takmičenje u hokeju na ledu biti uzbudljivo i bez igrača iz NHL, ali da bi uz učešće najboljih, turnir bio na višem nivou.

"Ako pošaljemo najbolje igrače, to je uvek mnogo bolje za sve", rekao je Grecki, koga smatraju jednim od najboljih hokejaša svih vremena.

On je u Pekingu, gde je svetski ambasador lokalnog kluba Kunlun, koji se takmiči u ruskoj Kontinentalnoj hokejaškoj ligi. Naveo je da će biti potrebne godine da se hokej na ledu probije na veliku scenu u Kini, ali da će u tome pomoći predstojeće ZOI.

Govoreći o sezoni u NHL, Grecki nije želeo da prognozira ko će biti šampion, ali je ocenio da najmanje 12 od 24 ekipe ima šanse da osvoje Stenli kup. Izrazio je nadu da će to biti Edmonton ojlers, sa kojima je osvojio četiri Stenli kupa.


 

Napiši komentar: