Pevač grupe U2 se oporavio, turneja se nastavlja

Ponedeljak , 2018-09-03 | 13:20:09
Pevač irske rok grupe JuTu (U2) Bono izjavio je da mu se glas oporavio i da će evropska turneja čuvenog benda biti nastavljena posle prekida koncerta u subotu u Berlinu pošto je izgubio glas.

"Konsultovao sam odličnog lekara i posle terapije moj glas je oporavljen. Turneja se nastavlja kako je ranije planirano", rekao je Bono.

Frontmen benda je obećao da će biti održan novi koncert u Berlinu 13. novembra i dodao da mu je žao što je morao da prekine nastup u subotu uveče.

Već od prvih pesama na tom koncertu videlo se da Bono ima teškoća s glasom. Više puta, uključujući i u toku izvodjenja numera, 58-godišnji pevač je morao da prekine da bi popio nekoliko gutljaja tečnosti iz svog termosa. Na kraju je rekao da ne može da nastavi nastup.

Bono je na prvom koncertu u Berlinu održanom dan ranije, osudio nedavno nasilje ekstremne desnice u Kemnicu u Nemačkoj. "Takvim ljudima nije mesto u Evropi i u ovoj zemlji", rekao je tada Bono čija je grupa politički angažovana, posebno u oblasti ljudskih prava.

U2 treba da nastavi turneju "Experience + Innocence" u Kelnu, a potom putuju u Francusku, Portugal, Španiju, Dansku, Holandiju, Italiju, Veliku Brtianiju i rodnu Irsku.
 

Napiši komentar: