Novi Pazar želi u ABA 2 ligu, najavljeno veliko pojačanje

Petak , 2018-08-17 | 13:48:25

Košarkaši Novog Pazara počeće sutra pripreme za debitantski nastup u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a u upravi tog kluba najavljuju visoke ambicije u prvoj sezoni elitnog domaćeg takmičenja.


Predsednik Novog Pazara Faris Agušević izjavio je danas na konferenciji za novinare da im je cilj plasman u prve četiri ekipe u KLS i borba za ulazak u regionalnu ABA 2 ligu.

“Pokušaćemo da ostvarimo taj plan, a pored pomoći sponzora i lokalne samouprave, neophodna nam je podrška građana i navijača koje pozivam da u što većem broju prate naše utakmice. Na taj način ćemo promovisati košarku i motivisati mlade da se njome bave”, rekao je Agušević.

Potpredsednik Jaho Međedović kazao je da je Novi Pazar u prethodne dve godine preskočio dva ranga takmičenja i da u narednoj sezoni očekuje dobre rezultate.

“Napravili smo kvalitetan tim, kako u upravi, tako i na terenu. Angažovali smo Olivera Popovića za trenera, sačuvali smo kostur tima i doveli nekoliko pojačanja zbog čega očekujemo zapažene rezultate”, poručio je Međedović.

Novi Pazar je u prelaznom roku angažovao dosadašnjeg plejmejkera Dinamika Marka Radonjića i krilnog centra iz Sjedinjenih Američkih Država Dorijana Armstronga. Iako je bio najavljen, ugovor sa njegovim zemljakom Entoanom Lembom nije potpisan.

“Na probi se nalazi nekoliko košarkaša, a narednih dana očekujemo angažovanje jednog izuzetno kvalitetnog igrača na poziciji krila. Biće to veliko iznenađenje i verujemo da će nam on donositi prevagu na mečevima”, istakao je potpredsednik Novog Pazara Dejan Kulundžić.

Novi Pazar je prethodne sezone osvojio drugo mesto u Drugoj ligi, pa je prvi put u klupskoj istoriji postao član Košarkaške lige Srbije.

N. Kočović


 

  • user thumb
    KK Ras

    Poznati ljudi iz sporta...da ne bi Rasim i Kasim slali inspekcije za rad na crno, deo reketa ovako da se plati,legalno.

Napiši komentar: