Ljajić: Promene naziva škola deo predizborne kampanje za BNV

Cetvrtak , 2018-08-09 | 10:22:20

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je predlog Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) za promenu naziva škola u u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju deo predizborne kampanje za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani u novembru.


"Ne mogu da pronadjem nijedno racionalno objašnenje, osim da je to deo predizbone kampanje za nacionalne savete. To je jedino objašnjenje kada unapred znate da će taj predlog školski odbori sigurno odbiti", kazao je Ljajić televiziji Prva.

On je dodao da taj predlog dovodi do ideje novih etničkih podela koje su, kako je ocenio, Srbiji u ovom trenutku najmanje potrebne.

BNV zatražilo je u utorak od direktora i školskih odbora osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju da donesu odluke o promeni naziva tih obrazovnih ustanova u imena bošnjačkih istorijskih ličnosti.

Akciju promene naziva tih osam škola BNV pokrenulo je i tokom 2014. godine, ali to nije prihvaćeno.


 

  • user thumb
    Lug

    Tako to radi odgovoran covjek za razliku od ovih populista predizbornih...

  • user thumb
    Mirza

    Evo ga ministar za tesenje Srba, javio se. Pa znamo da ce odbiti direktori koje si ti postavio. Ti i ovi sa torbicama bi nas sve prodali radi karijere i polozaja.

Napiši komentar: