Ugljanin: Status Sandžaka i Bošnjaka ključni za predstojeće izbore

Sreda , 2018-08-08 | 13:39:38

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas da je izrada ustavnih žalbi na manjinske zakone u završnoj fazi i da će one narednih dana biti predate u Beogradu.


On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da u izradi ovih žalbi učestvuje veliki broj kompetentnih stručnjaka, koji imaju mnogo materijala.

Ugljanin je naveo da se BNV neće baviti predstojećim izborima za nacionalne savete, već da je to posao za bošnjački narod, institucije, nevladine organizacije i sve one koji žele da učine nešto za sebe i svoju budućnost.

“Svi koji su zainteresovani formiraće svoje izborne liste, a naše je da podržimo najbolju. Mislim da će ključna stvar ovih izbora biti rešavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka, a ljudi ovde znaju ko može najbolje da učini za njih. Neka je svima srećno i ja ću da glasam“, rekao je Ugljanin.

Iz ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ranije je navaljeno da će izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina najverovatnije biti raspisani 17. avgusta, a da će biti održani 4. novembra.

Ugljanin je dodao da je u završnoj fazi realizacija projekta “Bosanski, jer smo Bošnjaci”, koji je dao vidljive rezultate i pozitivne ocene, a da će u septembru javnosti predstaviti Startegiju za mlade, projekat koji će BNV realizovati sa ovdašnjim nevladinim organizacijama.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: