U Novom Pazaru Dan žalosti

Sreda , 2018-07-11 | 00:23:18

Na teritoriji Novog Pazara danas je Dan žalosti, a po odluci Skupštine grada donetoj na sednici pre tri godine, kada je 11. jul proglašen za Dan sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.


Lokalni mediji danas emituju prilagodjen program, a ugostiteljski objekti i druge institucije su takodje u obavezi da se pridržavaju ove skupštinske odluke, prema kojoj se na teritoriji grada neće održavati nikakve svečanosti, osim onih koje su tematski vezane za genocid u Srebrenici.

Podsećamo da se ovom odlukom najoštrije osudjuje genocid, ali i svako poricanje genocida. Osim toga, Skupština Novog Pazara osudila je tada i sve druge zločine počinjene devedesetih godina i izrazila saosećanje sa porodicama žrtava.

Tekst odluke sastavljen je pre tri godine nakon sastanka šefova četiri odborničke grupe bošnjačkih stranaka u lokalnom parlamentu, a usvojena je jednoglasno.

Toj sednici nisu prisustvovali odbornici liste “Pokrenimo Novi Pazar– Tomislav Nikolić” i Demokratske stranke, a tadašnji gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da je razočaran njihovim nedolaskom.

U izjavi radiju Sto plus odbornik Slobodan Nedeljković rekao je tada da politički predstavnici Srba u lokalnom parlamentu nisu želeli da učestvuju u usvajanju dokumenta koji je protiv nacionalnih interesa ovog naroda.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: