Počeo upis na DUNP

Ponedeljak , 2018-07-09 | 12:00:19

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počeo upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija, koji će trajati do petka, 13. jula.


Iz ove ustanove je saopšteno da kandidati prilikom upisa podnose originalna svedočanstva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, dve fotografije i uplatnicu troškova upisa od 4. 000 dinara.

Prema broju kandidata koji su stekli dovoljan broj bodova u ovom upisnom roku zauzeta su sva mesta na studijskim programima: arhitektura, biologija, rehabilitacija, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama i engleski jezik i književnost.

Upisnom kvotom ovog univerziteta predviđeno je da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 1.029 studenata, od kojih će se o trošku države školovati više od 70 odsto.


 

  • user thumb
    Građanin

    Puno negodovanja roditelja i dece na to da prilikom upisa u univerziteti u np (oba) ne dozvoljavaju overene kopije (sud, opština) i da prilikom traženja sopstvenih dokumenata oba univerziteta naplaćuju iste.

Napiši komentar: