Prijem i nagrade đacima generacije

Ponedeljak , 2018-07-09 | 11:50:24

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac organizovao je danas prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola iz ovog grada i tom prilikom im uručio zahvalnice i nagrade za postignuti uspeh u dosadašnjem školovanju.


Najbolji učenici srednjih škola dobili su od lokalne samouprave po 50.000 dinara, dok su đaci generacija u osnovnim školama nagrađeni sa po 30.000 dinara.

Kao i prošle godine, nagrade u iznosu od 100 evra najboljim učenicima obezbedio je i uspešni novopazarski privrednik Halil Kuč.

“Želimo da podržimo prave vrednosti, ova deca su primer budućim generacijama koje treba da krenu njihovim putem. Znanje i obrazovanje su najveće bogatstvo svakog društva i ovi mladi ljudi su budućnost Novog Pazara, grada koji se ponosi njima. Oni će završiti fakultete, steći znanja iz različitih oblasti i doprineće razvoju našeg grada”, poručio je Biševac.

On je dodao da je Novi Pazar prepoznao značaj ulaganja u obrazovanje i da je budžet za obrazovanje ove godine 223 miliona dinara, 100 miliona više nego u 2016. godini.

N. Kočović


 

Napiši komentar: