Reis Nasufović: Vršnjačko i nasilje u porodici je put nesreće

Cetvrtak , 2018-06-14 | 12:15:10

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović upozorio je danas u bajramskoj poslanici da u regionu nije prošao ni jedan dan bez vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici, što je "put nesreće i propasti".


On je u poslanici ocenio da "silom uništavamo najpreče i najbliže, svog druga sa kojim delimo najlepše dane života-školske dane, svog bračnog druga sa kojim delimo život i sudbinu, i svoju decu koja su plod naših srca".

"Osvedočili smo da je stanje sreće moguće ostvariti samo u društvu, nikako u samoći. Zašto onda uništvamo svojim jezicima i svojim rukama svoju sreću? Ramazan nas je naučio da vredimo onoliko koliko sreće želimo drugome i da kao ljudi ne vredimo onoliko koliko nesreće želimo drugome", naglasio je Nasufović.

On je kazao da je rijaset Islamske zajednice Srbije podelio u saradnji sa prijateljma nekoliko hiljada iftara, večernjeg obroka i životne namirnice ugroženim porodicama.

"Bajram je prava prilika da iskažemo sve ono što je dobro i svu sreću koju nosimo u sebi, te da nesebično i uz iskren osmeh delimo na svakom mestu sa svi ljudima, da obnovimo stara prijateljstva, da izadjemo iz samoće gradeći mostove zajedništva, da trajno želimo drugome ono što želimo sebi", rekao je Nasufović.

Ramazanski bajram proslavlja se tri dana.


 

Napiši komentar: