Ministarstvo podržalo 10 projekata u Novom Pazaru i Tutinu

Petak , 2018-06-08 | 13:49:17
Ministarstvo kulture i informisanja podržaće ove godine ukupno 10 projekata medijskih sadržaja u Novom Pazaru i Tutinu, ukupne vrednosti preko šest miliona dinara, čiji su nosioci tri ovdašnje televizije, jedan internet portal i dve nevladine organizacije.

Radio Sto plus saznaje na osnovu objavljenih rezultata nekoliko konkursa da su Radio televiziji Novi Pazar odobrena tri projekta, Info centru Tutin dva, Sandžak televiziji jedan, Akademskoj inicijativi “Forum 10” dva, kao i po jedan projekat Glasu Sandžaka i Journalistic planu.

Naš radio je konkurisao sa dva projekta, koja su komisije odbile.

Odbijena je emisija namenjena osobama sa invaliditetom "Živeti zajedno", koja je na prethodnim konkursima dobijala najbolje ocene i podržavana tokom tri godine, kao i emisija “Pet zelenih minuta”, o očuvanju životne sredine.

Radio televizija Novi Pazar dobiće ukupno 1.950.000 dinara za projekte “Blago sa Pešteri- običaji, tradicija, identitet”, “Put do grada- nemoguća misija”, “Razgovori koji se slušaju- o porodičnom nasilju i pravima žena”.

Info centar Tutin će za realizaciju dokumentarnog serijala “Bilješka o piscu” i reportaže “Vrelo Ibra” dobiti ukupno 1.198.000 dinara.

Sandžak televiziji je za dokumentarni serijal o nematerijalnom nasleđu Bošnjaka odobreno 400.000 dinara, a Akademskoj inicitavi "Forum 10" ukupno 1.520.700 dinara za projekte “Kulturna autonomija nacionalnih manjina” i “Narativ- o problemima mladih, nasilnom ekstremizmu i radikalizaciji”.

Glas Sandžaka će za projekat Interkulturanog dnevnika dobiti 500.000 dinara, a Jurnalistik plan 532.389 dinara za dokumentarni serijal “Neistražena srednjovekovna blaga Starog Rasa”.

A.Bajrović

Napiši komentar: