Proglašeni pobednici prvog takmičenja za unapredjenje iskustva portala eUprava

Ponedeljak , 2018-05-28 | 12:26:00
Dva tima u Beogradu, "Varhak" i "Voidvoide" i jedan iz Niša, "BitPoBit" pobednici su prvog državnog hakatona pod nazivom "Kodiraj vladu" (CodeGovernment).

Takmičenje je trajalo 48 sati, a stručni žiri je odlučio da su nagradjeni timovi dali najbolja rešenja za unapredjivanje korisničkog iskustva Nacionalnog portala eUprava.
Pobednicima su dodeljene vaučeri u vrednosti od po 2.500 dolara za kupovinu u prodavnicama tehnike.

Pobednički tim "Varhak" iz Beograda predložio je savremeniji i svedeniji dizajn portala uz preglednu naslovnu stranu i pojednostavljeno kretanje po sajtu.

"Naše rešenje prepoznaje potrebe korisnika i nudi mu usluge koje su logične da će baš njemu trebati", kazao je član tima Ivan Branisavljević.

Drugi nagradjeni tim u Beogradu, tim Voidvoide iz Novog Sada razvio je prototip koji, pored osveženog dizajna naslovne strane, predlaže korišćenje live chat usluge radi pojednostavljene komunikacije korisnika i portala.

Niški tim BitPoBit, koji je okupio dva studenta sa Elektronskog fakulteta u Nišu i jednog sa Bristolskog univerziteta, izašao je sa predlogom koji u fokus stavlja brzo pronalaženje željenih usluga koje Portal eUprava nudi.

"Ovo takmičenje programera i dizajnera bilo je namenjeno redizajniranju i traženju boljeg i funkcionalnijeg tehnološkog rešenja koje treba da unapredi korisničko iskustvo Nacionalnog Portala eUprava. Takmičenje je takodje nastavak saradnje koju država ima sa IT zajednicom i koju želi da podigne na viši nivo", izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović čestitajući nagradjenima.

Pobednicima je čestitala i članica žirija ispred Inicijative Digitalna Srbija Veronika Tasić Vušurović koja je navela da joj je veoma drago što je videla da su timovi bili posebno motivisani zbog činjenice da će njihove ideje pomoći svakome od nas da ubuduće lakše i brže komuniciramo sa državom".

"CodeGovernment" Hakaton organizovala je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Republike Srbije i Inicijativom Digitalna Srbija. Učešće je uzelo ukupno 14 timova, devet u Beogradu i pet u Nišu.


 

Napiši komentar: