Slobodna zona u Novom Pazaru

Petak , 2018-05-18 | 14:56:36

Projekcijom ostvarenja “Dan oslobođenja” reditelja Mortena Travika, u ponedeljak će u Novom Pazaru početi filmski festival Slobodna zona koji će u okviru ovogodišnje turneje posetiti više od 50 gradova u Srbiji.


Sead Biberović, izvršni direktor NVO Urban-In, koja je i ove godine organizator festivala u našem gradu rekao je radiju Sto plus da će pored ovog publici biti predstavljena još četiri dokumentarca koji su prikazani na festivalu održanom u novembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

“Na repertoaru su i muzički dokumentarni film "Čavela", o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, kao i film "Ćambra" koji je u Kanu osvojio nagradu "Europa Cinemas Label", rekao je Biberović.

On je dodao da će publika u četvratak moći da pogleda igrani film "Crveni pas" koji govori o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa, a poslednji na repertoaru biće dokumentarac "500 godina" koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Sve projekcije počinju od 21 i 30h u Kulturnom centru, a ulaz je slobodan.

E.Đulović


 

Napiši komentar: