Raška dugoročno rešava problem kanalizacione mreže

Utorak , 2018-05-15 | 11:19:32

Izgradnja kolektora otpadnih voda i vodovoda sirove vode, u ukupnoj dužini od 14,5 kilometara, u Raški se privode kraju rekao je danas rukovodilac radova Rajko Milićević.


On je agenciji Beta rekao da je završeno oko 70 odsto radova, a da je trenutno aktivno sedam gradiliša, od kojih se radi vodovod na dve lokacije, kolektor na jednoj, dok se na ostala četiri mesta radi na sekundarnoj mreži.

“Projekat je od velike važnosti za ekologiju ove opštine, jer će izliv u Ibar ići kroz ekološki dobre cevi, a rešiće se i problem protoka. Osim toga, rešićemo i veliki problem ove opštine u delu Stare Strugare, gde je do sada dolazilo do čestih začepljenja, pogotovu kada pada kiša“, rekao je Milićević.

On ističe da je ovim radovima Raška dugoročno rešila problem, jer će na postojeću kanalizacionu mrežu moći da se priključi duplo više stanovnika nego što ih ova opština trenutno ima.

“Apelujem na građane da budu strpljivi, jer će radovi biti završeni najkasnije do kraja leta. Prvi ugovoreni rok je bio u junu ove godine, ali smo tražili da ga produžimo za dva, tri meseca, zbog objektivnih poteškoća koje su se pojavile na terenu, poput problema sa projektima i zastoja sa eksproprijacijom“, rekao je Milićević.

Ukupna vrednost radova, čiji je izvođač slovenačka firma “Riko“, iznosi 2,3 milona evra, a finansira se iz sredstava Evropske komisije.


 

Napiši komentar: