VOICE: Lažni akademik i poreski dužnik uči osnovce biznisu

Petak , 2018-05-11 | 11:14:50
Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Slobodan Bata Simić koji se lažno predstavlja kao "akademik srpske akademije", učestvuje u sprovodjenju projekta kojim se učenici srednjih i osnovnih škola uče kako da za jedan dan napišu biznis plan, kao i na ekološkim projektima, gde na predavanjima priča o tome kako žene radjanjem dece postaju "božji inkubatori", piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Simić se, u zavisnosti od prilike, predstavlja kao uspešni privrednik, poljoprivrednik, profesor na vojnoj akademiji, pronalazač, akademik i pilot na avionu MIG-29, piše VOICE (www.voice.org.rs).

Kako je centru rečeno u PR službi Srpske akademije nauka i umetnosti, "Slobodan Bata Simić nikako nije član SANU".

O tome gde je Simić stekao zvanje akademika svedoče pojedini medijski napisi u kojima se pominje Akademija za inovacije, Akademija za inovacione nauke, Akademija za inovacije i preduzetništvo i Akademija izumitelja, koje su u stvari udruženja gradjana.

Slobodan Bata Simić direktor je preduzeća "Kod Bate" doo, koje je registrovano za pekarsko, buregdžijske, poslastičarske i ugostiteljske usluge i trgovinu, svedoči evidencija APR-a.

To preduzeće je od 2015. godine u blokadi zbog duga od preko devet miliona dinara, pokazuje evidencija dužnika u prinudnoj naplati Narodne banke Srbije.

U najavama za tribine na kojima Simić govori navodi se da te projekte podržavaju vlade Srbije i Vojvodine, gradski sekretarijati Grada Beograda, Železnice Srbije.
 

Napiši komentar: