Umetnički smerovi u Školi za dizajn

Cetvrtak , 2018-05-10 | 14:21:59

Umetnički nadareni budući srednjoškolci u Novom Pazaru svoje talente mogu da dograđuju kroz dva smera u Školi za dizajn tekstila i kože- Likovni tehničar i Tehničar dizajna grafike.


Direktor ove škole Meho Camović rekao je da će ove smerove ove godine upisati po 10 najtalentovanijih učenika, koji će u okviru istog odeljenja zajedno pohađati opšte obrazovne predmete, dok će se odvajati tokom stručnih predmeta.

On je radiju Sto plus rekao da im je cilj da stvaraju dobar budući kadar, jer će ove smerovi upisati samo oni učenici koji, osim talenta, imaju i želju za radom i napredovanjem.

“Zainteresovani učenici će prijemni ispit za ova dva smera polagati pre male mature, odnosno od 1. do 3. juna. Prvog dana polažu slikanje, drugog dana crtanje, a trećeg vajanje. Formiraćemo tri potpuno nezavisne komisije, tako da ćemo na taj način izbeći eventualne sugestije, a svi radovi će biti pod šiframa”, rekao je Camović.

On je istakao da će učenici po završetku ovih smerova imati dobru osnovu za upis Likovne akademije ili Akademije primenjenih umetnosti.

Škola za dizajn tekstila i kože ove godine upisuje 230 učenika u okviru osam odeljenja, kao i deveto odeljenje koje čine deca sa smetnjama u razvoju.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: