Za javnu infrastrukturu EU PRO opredelila 5,2 miliona evra

Sreda , 2018-05-09 | 17:01:02
Lokalne samouprave u Srbiji mogu konkurisati do 29. juna za sredstva EU za izgradnju infrastrukture, pod uslovom da je obezbedjena gradjevinska dozvola, saopštila je danas kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

EU je, kako se navodi, namenila 5,2 miliona evra za unapredjenje infrastruktre u dva regiona - Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Pravo učešća ima 99 lokalnih samouprava uključenih u realizaciju programa EU PRO koji se finansira iz IPA programa za 2016. godinu, a sprovodi ga UNOPS u partnerstvu sa Vladom Srbije, prvenstveno sa Ministarstvom za evropske integracije.

Vrednost pojedinačnih projekata je od 50.000 do 150.000 evra, a lokalne samouprave mogu da konkurišu sa samo jednim predlogom projekta.

Ministarka Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović je rekla da "proces evropskih integracija nije cilj sam po sebi, već predstavlja mehanizam ukupnog unutrašnjeg razvoja naše zemlje".

"Pozivam gradove i opštine da iskoriste sve mogućnosti koje pruža EU PRO i da konkurišu s projektima koji će doprineti održivom regionalnom razvoju i unapredjenju kvaliteta zdravstvenih, socijalnih i komunalnih usluga koje uživaju gradjani", rekla je Joksimović.

Napiši komentar: