“Lift-Slobodan šou” u okviru festivala "Joakim Vujić"

Utorak , 2018-05-08 | 14:41:43

U okviru 54.pozorišnog festivala “Joakim Vujić”čiji je domaćin ove godine Novi Pazar, večeras će biti odigrana predstava Narodnog pozorišta iz Prištine “Lift-Slobodan šou”, koja govori o Slobodanu Miloševiću, njegovoj porodici ali i periodu njegove vladavine.


Reditelj ovog pozorišnog komada Nenad Todorović je gostujući u programu Sto plus radija rekao da je ova predstava nakon premijere izazvala veliku pažnju domaće i svetske javnosti, ali bila i dosta osporavana.

“Radi se o temi koja je jako kontraverzna i o kojoj su pisali Gardijan, Njujork Tajms, BBC i mnogi drugi svetski elektronski mediji. Unapred smo znali na kakve komentare ćemo nailaziti, ali se nismo puno obazirali na taj provincijski model već smo vredno radili i napravili odličnu predstavu”, rekao je Todorović.

Ovaj komad nastao je po tekstu Jelene Bogavac koja je za naš radio istakla da se tokom pisanja služila isključivo transkriptima, istorijskim dokumentima i memorijalnim štivima.

“Nijedna teza upotrebljena u komadu nije proizvod moje slobodne volje i umetničkog razlaganja već je sve zasnovano na činjenicama. Predstava nije dosadna ima jako puno pevanja i sigurna sam da će se dopasti novopazarskoj publici”, navela je Bogavac.

Pozorišni festival “Joakim Vujić” otvoren je sinoć u Novom Pazaru predstavom Regionalnog pozorišta “Žak i njegov gospodar”.

Festival će trajati do 14.maja, a sutra će biti nastavljen pozorišnom predstavom “Svedobro” Narodnog pozorišta iz Užica.

E.Đulović

 


 

Napiši komentar: