Krivične i prekršajne prijave protiv čelnika lokalne samouprave

Petak , 2018-04-27 | 11:59:45
Državna revizorska institucija (DRI) podnela je pet krivičnih i 11 prekršajnih prijava protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi Novog Pazara zbog nenamenskog trošenja novca i propusta utvrđenih prilikom revizije završnog računa budžeta i poslovanja grada tokom 2016. godine, saznaje radio Sto plus.

Prema informacijama iz te ustanove, prijave su 19. marta podnete Prekršajnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, ali u dopisu dostavljenom našem radiju nisu želeli da otkrivaju protiv koga su pokrenuti postupci.

Osnovno javno tužilaštvo nam je odgovorilo da su po krivičnim prijavama Državne revizorske institucije u toku istrage protiv A.B., M.Š., S.Lj., D.L. i S.M. iz Novog Pazara.

U Prekršajnom sudu su našem radiju rekli da su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti protiv E.P., A.L., M.Đ., D.L., H.M., S.M., A.B., N.B., H.H., M.Š. i E.R., svi iz Novog Pazara.

“Sva lica protiv kojih su podneti zahtevi su pozvana u Prekršajni sud radi davanja izjava i postupci su u toku”, navodi se u odgovoru predsednice tog suda Rubine Društinac.

Podsećamo da je DRI prilikom revizije završnog računa i poslovanja lokalne samouprave Novog Pazara otkrila brojne nepravilnosti.

Grad, javna preduzeća i ustanove su tokom 2016. godine, kako se navodi u izveštaju, preuzeli blizu 515 miliona obaveza preko odobrenih aproprijacija, nezakonito isplatili skoro četiri miliona dinara za plate i doprinose radnika, a preko 64 miliona za javne nabavke bez poštovanja zakonskih procedura.

N. Kočović

 • user thumb
  Ramiz

  Ovaj A.B. (mislim da je Ahmedin Binjos) je zaposlio cerku u gradsku upravu tokom stupanje zabrane zaposlenja u gradskoj upravi! Prvi korak uspeha jeste napustanje ovog grada, ali da znate da su upravo ONI razlog sto treba da se ode!!!

 • user thumb
  Bilsena

  Nisu maloletni dajte imena i prezimena

 • user thumb
  petica

  Opravdat ce se to je sigurn ,koliko puta samo kopkaju oko spomenika u parku kao da neznamo kako pravdaju pokradeno .Dobro bi bilo da ih brani Ibro Madjovic

Napiši komentar: