Izložba tradicionalnog streličarstva u BNV-u

Ponedeljak , 2018-04-23 | 14:44:43

Bošnjačko nacionalno vijeće u saradnji sa Fondacijom za tursko streličarstvo organizuje u utorak izložbu tradicionalnog streličarstva i koncert grupe “Mehter” na gradskom šetalištu, najavila je stručni suradnik za informisanje u ovom vijeću Nusreta Brunčević.


Ona je gostujući u programu Sto plus radija istakla da je cilj izožbe koja će biti otvorena u prostorijama BNV-a, da se ovaj tradicionalni sport približi našim sugrađanima koji će se na ovaj način podsetiti onoga što je deo naše istorije.

“Izložba sadrži konkretne istorijske podatke o streličarstvu koji će građanima biti predstavljeni putem fotografija, a moći će da se pogleda u narednih mesec dana”, rekla je Brunčevićeva.

Ona je dodala da je nakon izložbe organizovan defile učesnika grupe “Mehter” koji će na šetalištu kod Sebilja potom održati koncert.

“Grupa “Mehter” izvodi staru tursku tradicionalnu muziku i tim koncertom upotpunićemo otvaranje izložbe”, dodala je Brunčevićeva.

Predsednik Udruženja streličara Sandžaka Emir Brunčević rekao je u našem programu da će ovo novoosnovano udruženje uskoro početi sa upisom članova.

“Ideja o osnivanju ovog Udruženja pokrenuta je u cilju obnavljanja našeg kulturnog nasleđa i očekujemo da će nam se priključiti što više mladih zainteresovanih za ovaj tradicionalni sport”, rekao je Brunčević.

Izložba tradicionalnog streličarstva biće otvorena u 11 časova.

Povodom ovih aktivnosti će od 8:30 do 13 časoba biti promenjen i režim saobraćaja u delovima ulica 28.novembra, Šabana Koče i ulici AVNOJ-a.

E.Đulović


 

Napiši komentar: